Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Waarom Thuisgym

Waarom een thuisgym aanschaffen?

Van bewegen blijf je fit en van je fit voelen worden we blij! Het is dus zeer belangrijk om te bewegen. Echter leven we tegenwoordig in een maatschappij waarbij veel mensen de hele dag op kantoor zitten en hierdoor weinig bewegen. Plus zitten we vaker in de auto naar ons werk dan op de fiets. De enige optie is ‘s avonds nog aan de slag. Maar wat als de sportschool niet om de hoek zit? Hoe kom je dan aan je dagelijkse beweging? Creëer een thuisgym!

Het belang van sporten

Sport is zeer belangrijk om goed te kunnen functioneren. Door te sporten krijg je namelijk een betere conditie, meer spierkracht, draagt bij aan een gezonde levensstijl en je slaap beter. Hierdoor is de kans op het slikken van medicatie veel kleiner. Sporten verkleint namelijk de risico’s op diverse aandoeningen waaronder hart- en vaatziekten, obesitas en beroertes. Andere voordelen van sporten zijn:

  • Je kan beter ontspannen door te sporten en hierdoor heb je minder last van stress
  • Bewegen werkt goed bij somberheid, depressie en angst.
  • Naast sterkere spieren en botten zorgt het ook voor een mooiere huid

De voordelen van een thuisgym

Een thuisgym heeft verschillende voordelen. Als eerste wordt de stap om te gaan sporten al veel kleiner. Je hoeft er namelijk niet meer de deur voor uit. Je kan hierdoor sporten wanneer je maar wilt en lekker de stress van de dag loslaten. Daarbij hoef je geen rekening te houden met de openingstijden en het spitsuur op de sportschool. In de sportschool moet je apparaten of bijvoorbeeld dumbells delen met anderen en thuis hoef je echter nooit op iemand te wachten. Daarbij bespaar je uiteindelijk ook nog kosten doordat je geen maandelijks abonnement meer hebt en je kunt je eigen muziek uitkiezen!

Het creëren van een thuisgym

Ga niet zonder research aan de slag. Het is zonde om allerlei sportartikelen te kopen die je uiteindelijk niet gaat gebruiken. Bedenk goed wat je wil gaan trainen thuis. Is het vooral kracht of juist vooral conditie? Of wil je een combinatie trainen van beide trainen? Lees je in en stel een doel voor jezelf vast. Zodra je doel duidelijk is kun je aan de slag gaan met het inkopen van sportartikelen. Hier een paar punten op een rij waar je over moet nadenken.

  1. Het is belangrijk om na te gaan welke belasting je vloer aankan. Bij fitness apparatuur is redelijk zwaar. Vooral als je gebruik maakt van gewichten.
  2. Denk aan bescherming van de vloer. Vooral als je met gewichten gaat trainen is het fijn om de vloer te beschermen. Daarbij geeft het ook direct demping, zodat niet iedereen in huis last heeft het sporten.
  3. Denk goed na over de indeling van je thuisgym en hoeveel ruimte een apparaat nodig heeft. Het is dat je van alles aanschaft en uiteindelijk niet alles kwijt kan in de betreffende ruimte.

Check hieronder al een deel van onze sportcollectie. Wie weet zit er wel wat tussen voor jouw thuisgym!