Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Vervang Je Opzetborstels Op Tijd

Vervang jouw opzetborstels op tijd!

Elke opzetborstel verliest na van loop van tijd zijn sterkte of anders gezegd zijn stugheid met gevolg verlies van kwaliteit van het tandenpoetsen. Hierdoor komt je tandenborstel niet meer op de moeilijk bereikbare plekken. Tijd om jouw opzetborstel van jouw elektrische tandenborstel te vervangen. Toch blijkt uit onderzoek van TNO dat 45% van de mensen langer dan 3 maanden poetst op dezelfde tandenborstel, ook al is deze opzetborstel versleten.

Elke opzetborstel kun je het beste vervangen om de 10 a 12 weken. Niet alleen vanwege de slijtage maar ook om de hygiene. Hoe ouder de opzetborstel hoe meer bacteriën deze verspreidt en je tanden poetsen is dan ineens niet meer zo fris als het moet zijn. Het ophopen van bacteriën op een oude opzetborstel wordt vaak onderschat en kan infecties veroorzaken. Na drie maanden bevat je opzetborstel ongeveer 7 miljoen bacteriën!

Vervang om de 10 á 12 weken je opzetborstel en wacht niet tot dat jouw opzetborstel uit elkaar valt. Dit vanwege jouw gezondheid en natuurlijk hygiene.

Op zoek naar goedkope opzetborstels? Bekijk dan hier alle type opzetborstels geschikt voor Oral-B en Philips!

Een reactie op “Vervang jouw opzetborstels op tijd

Geef een reactie