Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners 80% Van De Volwassen Heeft Rugklachten

80% van de volwassenen heeft weleens rugklachten

Veel volwassenen krijgen vroeg of laat last van de rug en bij veel mensen blijft dit niet bij één keer. Deze klachten zijn zeer vervelend en komen vaak door een verkeerde belasting van de rug. Zo tillen veel mensen verkeerd of zitten veel voor hun werk voor de PC. Verkeerde zithouding en stoelen zijn ook een grote veroorzaker van rugklachten. Erg vervelend allemaal!

Verkeerde belasting van de rug

Een te grote belasting voor de rug als gevolg van te zwaar tillen of verkeerd tillen, kan helemaal verkeerd uitpakken. Hoeveel kg je kunt tillen hangt helemaal van je geslacht, je leeftijd en lichamelijke conditie af. Til daarom nooit te zwaar, er zijn genoeg hulpmiddelen die zware objecten kunnen verplaatsen. Ook bij weinig beweging kun je eerder last van je rug krijgen.

Rugklachten door een slechte houding

Veel mensen lopen krom of zitten in een verkeerde houding. Dit is niet alleen slecht voor de rug maar komt ook niet proactief over op de medemens. Iemand die recht loopt met een juiste houding komt veel zelfverzekerder over.

Oplossing van rugklachten en een slechte houding

Probeer als je veel zit voor je werk een goede stoel te regelen en stel deze dan ook goed af. Vaak scheelt dit al een hoop. Denk om je houding als je staat. Er zijn hiervoor ook hulpmiddelen voor zoals de rugband voor houdingsondersteuning. Deze rugband voor mannen en vrouwen corrigeert automatisch je houding en zo hoef je er niet continu om te denken. Voor maar € 9,95 heb je al een rugband bij Webshop-outlet.nl. Heb je echt vaak last van je rug? Ga dan naar een fysiotherapeut, de meeste zorgverzekeringen vergoeden deze kosten. Soms hoeven rugklachten helemaal niet te komen van een slechte houding of overbelasting. De fysiotherapeut kan je hierbij helpen.

Geef een reactie