Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Meer Dan 50% Van De Nederlanders Heeft Overgewicht

Meer dan 50% van de Nederlanders heeft overgewicht

Volgens de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is meer dan de helft van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar te zwaar. Vooral mannen komen slecht uit het onderzoek, 60% van alle mannen tussen de 30 en 70 jaar is te zwaar. 12,7% van alle Nederlanders lijdt aan obesitas. Vergelijkbaar met Amerika is dit nog helemaal niets, 26,5% lijdt daar aan obesitas.

Maar wat is obesitas?

Obesitas wordt vaak omschreven als een chronische ziekte waarbij er een overgewicht geldt die ernstige gezondheidsrisico’s met zich meedragen. Een overmatige vetstapeling wordt vaak veroorzaakt door een verstoring in de energiebalans. De hoeveelheid voedsel die wordt geconsumeerd overstijgt de hoeveelheid die nodig is voor de lichamelijke activiteit.

Wanneer heeft iemand obesitas?

Met de ‘Body Mass Index’, beter bekend als BMI kan de verhouding tussen de lengte en het gewicht van een persoon eenvoudig worden berekend. Deze BMI berekening geeft een goede indicatie of er sprake is van (ernstig) overgewicht.

Bij een BMI tussen de 18,5 en de 25 is sprake van een gezond gewicht, bij een BMI tussen de 25 en de 30 heeft men overgewicht en een BMI van 30 of hoger betekent dat iemand obesitas heeft. Wanneer de BMI 40 of hoger is spreken we van morbide obesitas, ofwel ziekelijk overgewicht. Ook bij een BMI van 35 kan er sprake zijn morbide obesitas, indien zich door overgewicht veroorzaakte gezondheidsklachten voordoen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan diabetes, gewrichts-problemen, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Het is daarom erg belangrijk om je gewicht in de gaten te houden om eventuele gezondheidsproblemen te voorkomen.

Let op: hoewel de BMI herkenningspunten levert die indicatief zijn voor gezonde gewichtsniveaus, kan het niet worden toegepast bij zuigelingen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, personen die ernstig ziek zijn, atleten en volwassenen ouder dan 74 jaar.

Voorkom overgewicht

Beweeg voldoende en eet gezond en met mate. Dat is de enige en juiste manier om op gewicht te blijven. Natuurlijk kun je voor je beweging extra hulpmiddelen gebruiken zoals de sportschool of gewichten. Zo gebruiken veel mensen een zweetband voor de buik om daar plaatselijk vet te verliezen. Doordat de afslankband een sauna effect veroorzaakt, ga je extra zweten rondom je buik en zul je hierdoor eerder een smallere taille krijgen.

Afslankband voor hem en haar

Afslankband met Sauna effect aanbieding Afslankband met Sauna effect aanbieding

 

Nu van €29,95 voor maar €9,95! Bestel je afslankband hier!

 

Geef een reactie