Webshop-outlet.nl logo
Waarom Wij De Lifehammer Nu Noodhamer Noemen

Waarom wij de Lifehammer nu Noodhamer noemen..

Een paar weken geleden krijgen wij een mail met het verzoek om het woord Lifehammer niet meer te gebruiken. Mochten wij het woord Lifehammer wel blijven gebruiken voor onze noodhamers, dan zal dit zeker juridische consequenties opleveren. Het woord Lifehammer is namelijk een merk en niet zoals wij dachten een algemene naam voor een hamer die een autoruit in kan slaan. Nu zijn wij van mening dat het woord Lifehammer vergelijkbaar is met de woorden Aspirine, Chocomel, Duct tape, Fotoshoppen, Googelen, Pamper etc.. Allemaal woorden die je dagelijks gebruikt zonder te beseffen dat je een merknaam/productnaam opnoemt.

De lifehammer is een Duits merk. In 1983 bedacht Helmut Lechner zijn eerste Lifehammer na een auto ongeluk in 1982. Dat het woord Lifehammer een algemeen begrip is geworden kun je zelfs nalezen op Wikipedia;

“Hoewel Lifehammer een merknaam is, staat het vaak synoniem voor noodhamers. Dit komt omdat het bedrijf wereldwijd een van de bekendste producent is van noodhamers, ondanks dat het bedrijf geen Monopolie heeft op het product.”

Omdat wij momenteel geen producten van het merk Lifehammer verkopen hebben wij besloten om het woord Lifehammer te vervangen voor het woord Noodhamer. Wij zijn er niet op uit om een ander bedrijf te schaden door het gebruik van een merknaam.

Mocht je op zoek zijn naar een noodhamer die je leven kan redden als je bijvoorbeeld ter water raakt. Bekijk dan onze ResQme noodhamer sleutelhanger. Deze noodhamer maakt gebruik van een springveer en is compact. De Noodhamer past aan je sleutelhanger zodat je deze altijd bij je hebt en altijd terug kan vinden in de auto, mocht het ooit zover komen.

Geef een reactie