Webshop-outlet.nl logo
Noodhamer Verplicht In De Auto

Noodhamer verplicht in de auto?

Een noodhamer in de auto is niet verplicht in Nederland. Maar in Nederland overlijden gemiddeld 60 mensen per jaar, doordat er een auto ter water raakt. Dit zijn er 60 teveel! Kan dit voorkomen worden met een noodhamer? Het maakt het in ieder geval wel veel makkelijker om uit je auto te komen tijdens een noodsituatie. Kom je op de kop in het water terecht, dan is het losmaken van je gordel nog niet zo eenvoudig. Staat je hele auto onder water? Dan is het inslaan van je autoruit nog niet zo eenvoudig als je denkt. Met kracht slaan is onder water bijna niet te doen. Tegenwoordig heb je ook noodhamers/lifehammers met een springveer systeem, hiermee krijg je je ruit zelfs kapot ook al staat je auto onder water.

RTV Drenthe heeft maandag 11 juli 2016 een klein onderzoek gedaan of de noodhamer een verplichtte item zou moeten zijn in de auto. 91% van alle stemmers is het hier mee eens. En waarom eigenlijk ook niet? De nieuwere auto’s zijn vaak al standaard uitgerust met een noodhamer/lifehammer.

Bespaar geen €15,- op je veiligheid!

De ResQme sleutels hebben een springveer systeem, waarmee je zelfs onder water je autoraam kapot kan krijgen. Druk de ResQme sleutelhanger tegen je zijruit en met een ingebouwde slagpin zal je ruit verpulveren. ResQme is door Radar uitgeroepen tot één van de beste noodhamers van Nederland.

 

 

Geef een reactie