Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Deze Sleutelhanger Kan Je Leven Redden

Deze sleutelhanger kan jouw leven redden!

Jaarlijks zijn er gemiddeld 750 ongelukken met auto’s die in het water terecht komen en dat alleen al in Nederland. Daarbij vallen ongeveer 60 doden, waarvan de helft door verdrinking. Enkele honderden raken gewond en dit is niet nodig. Door een simpele sleutelhanger kan dit aantal gemakkelijk teruggedrongen worden.

Er is de afgelopen jaren veel ontwikkeld in de autobranche en er komen ook steeds meer voertuigen op de weg. Dit maakt de kans op een ongeluk ook groter. Er raken dagelijks auto’s te water en dit kan de dood tot gevolg hebben.

De bekende noodhamer kan levensreddend zijn in deze situatie. Alleen zijn de inmiddels ‘antieke’ noodhamers achterhaald. Deze noodhamers kunnen niet gebruikt worden onder water, omdat je in zo’n situatie geen kracht kunt zetten. Deze bekende noodhamers zijn onder water totaal nutteloos.

Er zijn gelukkig ook veel ontwikkelingen geweest op gebied van veiligheid en een Amerikaans bedrijf heeft een kans gezien om de ResQme met springveer systeem te ontwikkelen. De ResQme is multifunctioneel. De sleutelhanger kan voor meerdere handelingen en noodsituaties gebruikt worden. Doormiddel van een pin, die tegen het ruit aan schiet en deze vervolgens in duizenden stukken breekt is de ResQme wel onder water te gebruiken. Niet alleen dit is een fluitje van een cent voor de ResQme. Zo kan deze compacte noodhamer ook een gordel binnen een handomdraai kapot snijden. Doordat de sleutelhanger aan de zonneklep of de autosleutels te bevestigen is, kom je er altijd snel bij, mocht er een noodsituatie plaatsvinden.

De noodhamer is nog niet verplicht en zo ook de ResQme niet. Dit is eigenlijk een schande, want het is een levensreddend item. De vraag luidt: “Hoelang duurt het nog voordat dit levensreddende middel verplicht wordt?”

Auteur: Marcel de Vries

Geef een reactie