Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Al 10 Bomen Bespaard

Webshop-outlet.nl heeft al 10 bomen bespaard

Webshop-outlet.nl staat bekend om haar hoge kortingen, klantvriendelijkheid en snelle levering. Gelukkig zijn dat niet de enige hoofdzaken waar webshop-outlet.nl mee bezig is. Er wordt namelijk ook aan het milieu gedacht.

Import van groothandel naar detailhandel

Webshop-outlet.nl importeert net als veel bedrijven producten en deze worden natuurlijk verzonden in dozen. Vaak gaat dit ook nog eens gepaard met een grote hoeveelheid plastic wat meestal zo de container in wordt gegooid. Dit is voor bedrijven terrein een veel grotere milieuvervuiling dan wat de gemiddelde consument heeft. Puur omdat er veel meer karton en plastic binnenkomt.

Export van detailhandel naar consument

Gelukkig hergebruikt webshop-outlet.nl haar verpakkingsmateriaal. Het kan dus ook voorkomen dat er plastic bij jouw bestelling in zit. Dit is het plastic wat is binnen gekomen via de groothandel. Ook kan het zijn dat jouw bestelling in een wat minder mooie doos zit of een doos met het merk van het product wat daarvoor in deze doos zat. Dit is een stukje recycle.

Om nog eens extra afval te voorkomen verstuurt webshop-outlet.nl haar facturen via de mail. Uit onderzoek is gebleken dat 9 van de 10 consumenten de factuur direct in de container gooit. Voor webshop-outlet.nl zou dat betekenen dat er een kleine 100.000 vellen aan A4 papier waren weggegooid zonder dat hier wat mee gedaan is.

Uit 1 boom worden gemiddeld ca. 10.000 vellen papier gehaald. Dit zou dus betekenen dat sinds het bestaan van webshop-outlet.nl er al minimaal 10 bomen zijn gespaard. Nu is dit nog op 2 handen te tellen, maar wanneer er meer bedrijven met dit initiatief komen. Zullen er steeds meer bomen worden gespaard.

Geef een reactie