Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Schilderen Op Nummers Voor Volwassenen

Schilderen op nummers voor volwassenen

Schilderen met nummers is meer dan een hobby. Het geeft niet alleen veel voldoening maar is ook goed voor je hersenen. Alleen het ermee bezig zijn geeft al veel voldoening en als het resultaat goed is dan mag je best trots op jezelf zijn. Schilderen op nummers lijkt makkelijker dan het is. Het invullen van de rastertjes die voorzien zijn van een nummer zijn soms erg klein en daarom is uiterste concentratie erg belangrijk. Met schilderen met nummers verf je de rastertjes met nummers in met de corresponderende kleur verf.

Tips voor schilderen op nummers

Omdat schilderen op nummers moeilijker is dan het lijkt hebben wij een paar tips voor je.

 • Sluit gebruikte verf altijd goed af, dit voorkomt het uitdrogen van je verf
 • Maak je kwasten na afloop altijd goed schoon, droge, verharde kwasten verven erg lastig
 • Ingedikte verf maak je weer schilderbaar door een paar druppels water toe te voegen
 • Verleng de houdbaarheid van je verf door deze in een vochtige doek te wikkelen en in een luchtdicht sluitend plastic doosje te plaatsen
 • Gebruik verschillende penselen voor verschillende oppervlaktes

Schilderen op nummers ken je waarschijnlijk nog van je jeugd maar tegenwoordig schilderen steeds meer volwassenen net zo hard mee.

Schilderen met nummers goed voor de gezondheid

Wist je dat schilderen met nummers extreem effectief is door zijn kalmerende en bijna therapeutische effect? Het kan je mentale en lichamelijke gezondheid vergroten en alleen hierom zou je schilderen met nummers moeten proberen. Nog niet overtuigd? Hierbij nog een aantal redenen om vandaag nog te starten met paint by numbers.

 1. Schilderen met nummers verbetert je concentratie. Doordat je je concentreert op de details van je schilderij bouw je essentiële vaardigheden in focus op. Deze vaardigheid kun je goed gebruiken in je dagelijkse leven.
 2. Schilderen met nummers verbetert je fijne motoriek. Door de kleine details moet je gebruik maken van de fijne motoriek en door dit te oefenen zal dit alleen maar kunnen verbeteren. Motoriek is net als hand-oog coördinatie erg belangrijk en kan worden gebruikt bij andere activiteiten zoals sporten.
 3. Schilderen met nummers is goed voor je ontspanning. Het schilderen leidt je af van je dagelijkse zorgen en stress. Het verlicht stress zoals spierspanning, gewrichtspijn, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten.
 4. Schilderen met nummers is goed voor je doorzettingsvermogen. Paint by numbers heb je niet in een paar uur afgerond en om het af te krijgen zul je doorzettingsvermogen moeten hebben. Vooral de moeilijkere schilderijen zijn erg tijdrovend maar vooral leuk. Ben je geen doorzetter? Dan kun je hier nu mooi aan werken.
 5. Schilderen met nummers goed voor je zelfvertrouwen. Kom je tot een goed resultaat dan mag je best trots zijn op jezelf. Dit geeft zelfvertrouwen en je zal je schilderij aan iedereen willen laten zien.
 6. Schilderen met nummers werkt tegen stress. Niets voor niets wordt schilderen door veel therapeuten aanbevolen. Schilderen werkt nou eenmaal ontspannend en je ontsnapt even aan de werkelijkheid.

Een reactie op “Schilderen op nummers voor volwassenen

Geef een reactie