Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Niets Is Fijner Dan Slapen Onder Flanel

Niets is fijner dan slapen onder flanel

Wanneer het kouder wordt is slapen onder flanel heerlijk. Zodra de zomer voorbij is komen de flanel dekbedovertrekken weer uit de kast. Je komt bijna je bed niet meer uit in de ochtend en je kunt niet wachten om er weer in te springen.

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je dag goed start. Je bent uitgerust en je kunt je beter concentreren. Daarnaast is je humeur beter dan bij gebroken nachten. Je huid, hersenen, stofwisseling, gewrichten; ze hebben allemaal baat bij een goede nachtrust. Door goed en voldoende te rusten, voel je je overdag veel beter. Dit is een win-win situatie.

Lekker warm in bed met flanel

Wanneer we gaan slapen daalt de temperatuur van ons lichaam. Voor een goede nachtrust moet er een niet al te groot verschil zijn tussen de temperatuur in bed en die daarbuiten. Wanneer het te warm is zet je een raam open, wanneer het te koud is zet je de verwarming aan of pak je een lekker warm 4-seizoensdekbed of dekbedovertrek. Voor de temperatuur onder de dekens speelt het materiaal van het dekbedovertrek echter een belangrijke rol. Je kunt vaak kiezen voor wol, linnen, katoen en polyester in allerlei kwaliteiten, kleuren en printjes. Voor de komende kille herfst- en winternachten kiezen wij voor flanel.

Maar hoe zorgt flanel dan voor die constante temperatuur? De stof wordt op een specifieke manier vervaardigd. Het wordt meestal gemaakt van 100% katoen, maar kan ook uit synthetisch materiaal worden geweven. De manier van weven zorgt voor de fijne eigenschappen. Het los gesponnen katoenen garen wordt namelijk in een linnen- of keperbinding geweven. Hoe meer garen er wordt gebruikt, hoe fijner de stof wordt.

Flanel Stof 600x300 1

Na het weven wordt de stof aan een of beide kanten een beetje geruwd. In de ruimte tussen de opgeruwde vezels blijft een laagje lucht staan. Dat isolerende laagje houdt de warmte vast en zorgt ervoor dat flanel lekker zacht en wollig aanvoelt. Bovendien is flanel heel licht. Het absorbeert vloeistoffen, maar is ook snel weer droog. Dat zorgt ervoor dat de stof goed ademt en niet klam en zweterig voelt.

Flanel stof neemt direct je lichaamstemperatuur aan zodat je het warm houdt. Ondanks de warmte ademt Flanel, waardoor je het niet te warm of koud krijgt.

Flanel is duurzaam

Flanel heel duurzaam. Doordat het dicht geweven is, is het stevig en slijt het niet snel, ook niet na vaak wassen. Flanellen beddengoed is verkrijgbaar met diverse leuke prints en in effen varianten. Bekijk hier onder al onze flanel aanbiedingen.

Geef een reactie