Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Verzwaringsdeken Tegen Stress

Verzwaringsdeken tegen stress, angst en slapeloosheid

Goed slapen is erg belangrijk voor je humeur maar ook voor je algehele gezondheid. Mensen met slaapgebrek kunnen te maken met gezondheidsklachten, denk aan stress, angst en fysieke lichaamsklachten.

Wil je slapeloosheid tegen gaan dan bestaan er slaappillen maar een verzwaringsdeken kan ook helpen tegen slapeloosheid. Verzwaringsdekens zijn goed tegen slapeloosheid, stress, angst en nog veel meer vervelende kwaaltjes. Een verzwaringsdeken voelt als een warme knuffel en vormt zich om je lichaam en helpt om jou te ontspannen, zoals een baby ontspant wanneer hij of zij ingewikkeld wordt in een doek.

Waarom verzwaringsdeken gebruiken?

Het gewicht en de druk zorgen voor troost en ontspanning, en het stimuleert ook de productie van serotonine om de stemming te verbeteren. Dezelfde chemische reactie wordt omgezet in melatonine, dat je lichaam een signaal geeft om te rusten en te ontspannen. Een verzwaringsdeken is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een niet-medicamenteuze therapie die zowel veilig als effectief is.

Hoe worden verzwaringsdekens gemaakt?

Om dekens te verzwaren worden er vaak plastic ronde bolletjes gebruikt. Deze worden in vakken genaaid en daarom zie je in verzwaringsdekens ook altijd vierkante vakken. Het gewicht van de verzwaringsdeken dient als een diepe aanrakings therapie, stimuleert de tastzin over het hele lichaam, en maakt dat je beter kan aarden en je veiliger kan voelen.

Verzwaringsdeken 22hoe Word Het Gemaakt22

Het gewicht van de verzwaringsdeken is afhankelijk van de grootte en persoonlijke voorkeur. Het standaard gewicht voor volwassenen is vaak 7 kilo. Het wordt aanbevolen met een arts of ergotherapeut te overleggen met betrekking tot het gebruik, als je een medische aandoening hebt. Het wordt sterk afgeraden een verzwaringsdeken te gebruiken als je ademhalingsprobleem, bloedsomloop- of temperatuurregelings problemen hebt.

Geef een reactie