Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Alles Over Douchegordijnen

Alles over douchegordijnen

Heb jij thuis een douchegordijn of wil je er één aanschaffen? Dan zijn sommige feitjes wel fijn om van te voren te weten. Zo is een douchegordijn een bron van schimmels en is het belangrijk om het gordijn goed te onderhouden. Dat een douchegordijn vies wordt is niet zo raar, want de douche is een veelbezochte plek in het huis. Veel mensen starten de dag met een douche of sluiten daar juist mee af. Daarom is het belangrijk je gordijn zo nu en dan schoon te maken.

De makkelijkste manier om aan een schoon douchegordijn te komen, is een nieuwe douchegordijn kopen. Er zijn tegenwoordig veel douchegordijnen met allerlei diverse printjes te vinden. Een vrolijke print fleurt jouw badkamer direct op en kan de sfeer bepalen van jouw badkamer. Op zoek naar een nieuw douchegordijn? Bekijk hier onze complete collectie douchegordijnen!

Elke keer een nieuw douchegordijn kopen is echter niet de goedkoopste manier. Het schoonmaken van een douchegordijn lijkt een vervelend klusje maar valt in werkelijkheid reuze mee! We vertellen je hieronder hoe je dit kan doen.

Hoe en hoevaak moet je een douchegordijn reinigen?

Hoevaak moet je een douchegordijn schoonmaken? In de ideale situatie is dit 1x per maand, maar dit is voor veel mensen iets teveel van het goede. Was daarom 1x per kwartaal jouw douchegordijn helemaal uit om het zo hygiënisch mogelijk te houden.

Wil je jouw douchegordijn reinigen? Wij hebben speciaal voor jou de stappen op een rij gezet.

  1. Verwijder het douchegordijn van de ringen/haken en stop het douchegordijn met twee witte handdoeken in de wasmachine. De witte handdoeken schuren in de was tegen het gordijn aan; dit zorgt ervoor dat het gordijn beter schoon wordt.
  2. Voeg een normale hoeveelheid wasmiddel, ongeveer 100 gram baking soda en een scheutje witte keukenazijn, toe. Je hoeft dus niet per se wasverzachter te gebruiken.
  3. Zet het wasprogramma op maximaal 40 graden. Was het douchegordijn niet op een hetere stand; de kans is dan namelijk groot dat hij gaat smelten en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  4. Wanneer de wasmachine klaar is met wassen, is het belangrijk om het douchegordijn goed te laten drogen. Doe dit op de waslijn en absoluut niet in de droger. De kans bestaat dat het doek gaat smelten in je droger en dit wil je natuurlijk voor komen!

Wil je jouw douchegordijn tussen de wasbeurten behandelen voor nog meer hygiene? Vul dan een spuitflesje voor de helft met water en voor de andere helft met witte gedestilleerde azijn. Spuit dit na elke douchebeurt op jouw douchegordijn en wrijf dit eventueel nog extra in met een borstel. Afspoelen is niet nodig, die gebeurt automatisch bij de volgende douche beurt.

Op zoek naar meer badkamerartikelen?

Bij Webshop-outlet.nl kun je ook terecht voor regendouches/stortdouches of andere badkamer benodigdheden..

Geef een reactie