Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Waar Douchegordijnen Kopen

Waar douchegordijn kopen?

Douchegordijnen met de leukste printjes koop je gewoon bij Webshop-outlet.nl. Breng meer sfeer in de badkamer met een douchegordijn met een print erop. Kies uit diverse douchegordijnen met bijvoorbeeld een lama of zelfs een Friese vlag erop bedrukt. Voor ieder wat wils!

Douchegordijnen onderhouden voor jarenlang gebruik

Wist je dat je douchegordijnen kunt wassen in de wasmachine? Om douchegordijnen vrij te houden van schimmel en viezigheid kun de stappen hier onderaan aanhouden.

Hoe en hoevaak moet je een douchegordijn reinigen?

Hoevaak moet je een douchegordijn schoonmaken? In de ideale situatie is dit 1x per maand, maar dit is voor veel mensen iets teveel van het goede. Was daarom 1x per kwartaal jouw douchegordijn helemaal uit om het zo hygiënisch mogelijk te houden.

Wil je jouw douchegordijn reinigen? Wij hebben speciaal voor jou de stappen op een rij gezet.

  1. Verwijder het douchegordijn van de ringen/haken en stop het douchegordijn met twee witte handdoeken in de wasmachine. De witte handdoeken schuren in de was tegen het gordijn aan; dit zorgt ervoor dat het gordijn beter schoon wordt.
  2. Voeg een normale hoeveelheid wasmiddel, ongeveer 100 gram baking soda en een scheutje witte keukenazijn, toe. Je hoeft dus niet per se wasverzachter te gebruiken.
  3. Zet het wasprogramma op maximaal 40 graden. Was het douchegordijn niet op een hetere stand; de kans is dan namelijk groot dat hij gaat smelten en dat wil je natuurlijk voorkomen.
  4. Wanneer de wasmachine klaar is met wassen, is het belangrijk om het douchegordijn goed te laten drogen. Doe dit op de waslijn en absoluut niet in de droger. De kans bestaat dat het doek gaat smelten in je droger en dit wil je natuurlijk voor komen!

Wil je jouw douchegordijn tussen de wasbeurten behandelen voor nog meer hygiene? Vul dan een spuitflesje voor de helft met water en voor de andere helft met witte gedestilleerde azijn. Spuit dit na elke douchebeurt op jouw douchegordijn en wrijf dit eventueel nog extra in met een borstel. Afspoelen is niet nodig, die gebeurt automatisch bij de volgende douche beurt.

Geef een reactie