Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Verschil Compressie En Steunkousen

Wat is het verschil tussen compressie sokken en steunkousen?

Compressie sokken en steunkousen zijn beide nauwsluitende, elastische sokken die druk uitoefenen op het been om de bloedcirculatie te verbeteren. Het verschil tussen de twee zit hem voornamelijk in de hoeveelheid druk die ze uitoefenen en hun doel.

Compressie sokken oefenen meer druk uit dan steunkousen, maar niet overal evenveel. De compressie bij de enkel is het grootst en geleidelijk aan wordt die druk meestal wat minder. Compressie sokken worden gedragen om problemen te behandelen en zijn niet preventief van aard.

Steunkousen daarentegen geven minder druk dan compressie sokken en zijn preventief van aard. Ze geven extra steun aan het been en oefenen minder druk uit dan compressie sokken. Het doel van zowel steun- als compressiekousen is om druk uit te oefenen op het been en steun te geven. Ook zorgen ze er beiden voor dat de bloedsomloop wordt bevorderd.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen compressie sokken en steunkousen is de hoeveelheid druk die ze uitoefenen en hun doel. Compressie sokken oefenen meer druk uit dan steunkousen en worden gedragen om problemen te behandelen. Steunkousen geven minder druk dan compressie sokken en zijn preventief van aard.

Geef een reactie