Webshop-outlet.nl logo
Blog Banner Hoe Is Thermokleding Ontstaan

Hoe is thermokleding ontstaan?

Thermokleding is niet iets van de laatste jaren. Al eeuwenlang dragen mensen kleding om zich te beschermen tegen de kou of de hitte. Denk bijvoorbeeld aan de bontjassen van de Eskimo’s, de wollen mantels van de Schotten of de zijden gewaden van de Chinezen. Deze kleding had echter vaak nadelen: het was zwaar, oncomfortabel of moeilijk te wassen.

In de 20e eeuw begon men met het ontwikkelen van synthetische materialen die lichter, comfortabeler en makkelijker te onderhouden waren dan natuurlijke materialen. Zo ontstonden bijvoorbeeld nylon, polyester en lycra. Deze materialen werden vooral gebruikt voor sportkleding en militaire kleding. In de jaren 60 en 70 werd thermokleding populair onder bergbeklimmers en skiërs, die op zoek waren naar kleding die hen warm hield zonder te veel te zweten. In de jaren 80 en 90 werd thermokleding ook steeds meer gedragen door andere buitensporters, zoals hardlopers, fietsers en wandelaars.

Tegenwoordig is thermokleding niet meer weg te denken uit de garderobe van veel mensen. Thermokleding wordt niet alleen gedragen door sporters en avonturiers, maar ook door mensen die gewoon graag warm en comfortabel willen blijven in de winter of de zomer.

Waar is thermokleding handig voor?

Thermokleding heeft verschillende voordelen voor verschillende situaties. Hieronder noemen we er een paar:

  • Thermokleding houdt je warm in de winter. Door thermokleding te dragen creëer je een laagje stilstaande lucht tussen je huid en je kleding. Dit laagje lucht werkt als een isolator die je lichaamswarmte vasthoudt en je beschermt tegen de koude buitenlucht.
  • Thermokleding houdt je koel in de zomer. Door thermokleding te dragen zorg je ervoor dat zweet snel wordt afgevoerd van je huid naar de buitenlucht. Zo voorkom je dat je oververhit raakt of dat je kleding nat en plakkerig wordt.
  • Thermokleding voorkomt schuurplekken. Door thermokleding te dragen die goed aansluit op je lichaam, voorkom je dat je kleding gaat schuren of irriteren op je huid. Thermokleding is vaak naadloos of heeft platte naden die niet in je huid snijden.
  • Thermokleding beschermt je tegen UV-straling. Door thermokleding te dragen die een hoge UV-beschermingsfactor heeft, voorkom je dat je huid verbrandt of beschadigd raakt door de zon. Thermokleding van merinowol of bamboe heeft van nature een hoge UV-beschermingsfactor.
  • Thermokleding is geurbestendig. Door thermokleding te dragen die gemaakt is van materialen die geen geurtjes vasthouden, voorkom je dat je kleding gaat stinken na een lange dag. Thermokleding van merinowol of bamboe heeft van nature een antibacteriële werking die geurtjes tegengaat.

Zoals je ziet, is thermokleding een slimme keuze voor mensen die actief willen blijven in de buitenlucht, maar ook voor mensen die gewoon lekker warm en comfortabel willen blijven in de winter of de zomer. Bij Thermowear vind je een ruim assortiment aan thermokleding van verschillende merken, materialen en diktes. Zo kun je altijd de thermokleding vinden die het beste bij jou en je activiteit past. Heb je nog vragen over thermokleding of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder

Geef een reactie