Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Hoe Je Je Koffiezetapparaat Schoon Kunt Houden

Hoe je je koffiezetapparaat schoon kunt houden met ATTREZZO® schoonmaakborstels

Als je een koffieliefhebber bent, dan weet je hoe belangrijk het is om je koffiezetapparaat regelmatig schoon te maken. Een schoon koffiezetapparaat zorgt niet alleen voor een betere smaak en aroma van je koffie, maar ook voor een langere levensduur en een betere hygiëne van je apparaat. Maar hoe maak je je koffiezetapparaat eigenlijk goed schoon? En welke hulpmiddelen heb je daarvoor nodig? In deze blog vertellen we je alles over de ATTREZZO® schoonmaakborstels, een set van 5 handige borstels die speciaal ontworpen zijn om je koffiezetapparaat en koffiemolen grondig te reinigen.

Waarom moet je je koffiezetapparaat schoonmaken?

Je koffiezetapparaat schoonmaken is geen overbodige luxe, maar een noodzakelijke klus. Door het gebruik van je koffiezetapparaat kunnen er namelijk verschillende soorten vuil en aanslag ontstaan, die de kwaliteit en de veiligheid van je koffie kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kalkaanslag. Door het verwarmen van water ontstaat er kalk in je koffiezetapparaat, die zich kan ophopen in de leidingen, het verwarmingselement en de filterhouder. Kalkaanslag kan de doorstroming van het water belemmeren, de temperatuur verlagen en de smaak veranderen. Ook kan het schade toebrengen aan je apparaat en het energieverbruik verhogen.
 • Koffieresten. Door het malen en zetten van koffie blijven er altijd restjes koffie achter in je apparaat en je molen, zoals gemalen bonen, olie en vet. Deze restjes kunnen gaan aankoeken, ranzig worden en schimmelen, waardoor ze een vieze geur en smaak afgeven aan je koffie. Ook kunnen ze de werking van je apparaat en molen verstoren en bacteriën aantrekken.
 • Stof en vuil. Door het gebruik en de opslag van je koffiezetapparaat en molen kunnen er ook stof en vuil in terechtkomen, die zich kunnen ophopen in de moeilijk bereikbare plekken. Deze kunnen ook de smaak en de hygiëne van je koffie beïnvloeden.

Om deze problemen te voorkomen of op te lossen, is het belangrijk om je koffiezetapparaat regelmatig schoon te maken. Dit doe je door het apparaat te ontkalken met een speciaal ontkalkingsmiddel of azijn, en door het apparaat te reinigen met een geschikt reinigingsmiddel of water. Maar dat is niet genoeg: om echt alle vuil en aanslag te verwijderen, heb je ook een goede schoonmaakborstel nodig.

Wat zijn ATTREZZO® schoonmaakborstels?

ATTREZZO® schoonmaakborstels zijn een set van 5 verschillende borstels die speciaal ontworpen zijn om je koffiezetapparaat en molen grondig te reinigen. De borstels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals hout, nylon en roestvrij staal, die duurzaam, stevig en veilig zijn voor je apparaat. De borstels hebben ook verschillende vormen, maten en functies, zodat ze geschikt zijn voor elke soort apparaat en elke soort vuil.

De set bestaat uit:

 • Een grote ronde borstel met houten handvat. Deze borstel is ideaal om de filterhouder, de filterbak en de filterdrager van je koffiezetapparaat schoon te maken. De borstel heeft een diameter van 6 cm en een lengte van 20 cm, waardoor hij makkelijk in de hand ligt en goed in de hoeken komt. De borstel heeft ook een ophanglus, zodat je hem netjes kunt opbergen.
 • Een kleine ronde borstel met houten handvat. Deze borstel is perfect om de koffiemolen, de koffiebonencontainer en de koffie-uitloop van je koffiezetapparaat schoon te maken. De borstel heeft een diameter van 3 cm en een lengte van 18 cm, waardoor hij precies past in de kleine openingen en kieren. De borstel heeft ook een ophanglus, zodat je hem netjes kunt opbergen.
 • Een lange dunne borstel met houten handvat. Deze borstel is ideaal om de leidingen, het verwarmingselement en de stoompijp van je koffiezetapparaat schoon te maken. De borstel heeft een diameter van 1 cm en een lengte van 25 cm, waardoor hij diep in de buizen kan komen en alle aanslag kan verwijderen. De borstel heeft ook een ophanglus, zodat je hem netjes kunt opbergen.
 • Een korte dikke borstel met roestvrijstalen handvat. Deze borstel is perfect om de zeef, het maalwerk en de messen van je koffiemolen schoon te maken. De borstel heeft een diameter van 2 cm en een lengte van 12 cm, waardoor hij krachtig en effectief is. De borstel heeft ook een schraper aan het uiteinde, waarmee je hardnekkige restjes kunt losmaken.
 • Een lange flexibele borstel met roestvrijstalen handvat. Deze borstel is ideaal om de slang, de pomp en de klep van je koffiezetapparaat schoon te maken. De borstel heeft een diameter van 0,5 cm en een lengte van 35 cm, waardoor hij buigzaam en veelzijdig is. De borstel heeft ook een haak aan het uiteinde, waarmee je verstoppingen kunt oplossen.

Hoe gebruik je ATTREZZO® schoonmaakborstels?

Het gebruik van ATTREZZO® schoonmaakborstels is heel eenvoudig. Je volgt gewoon deze stappen:

 • Haal je koffiezetapparaat of molen uit elkaar en verwijder alle losse onderdelen.
 • Kies de juiste borstel voor het onderdeel dat je wilt schoonmaken.
 • Maak de borstel nat met water of een reinigingsmiddel.
 • Schrob het onderdeel met de borstel totdat al het vuil en de aanslag verdwenen zijn.
 • Spoel het onderdeel af met schoon water en droog het af met een doek.
 • Herhaal dit voor alle onderdelen die je wilt schoonmaken.
 • Zet je koffiezetapparaat of molen weer in elkaar.

Conclusie
ATTREZZO® schoonmaakborstels zijn een must-have voor elke koffieliefhebber die zijn koffiezetapparaat of molen goed wil onderhouden. Met deze set van 5 verschillende borstels kun je elk onderdeel van je apparaat grondig reinigen, waardoor je koffie beter smaakt en je apparaat langer meegaat. ATTREZZO® schoonmaakborstels zijn makkelijk in gebruik, duurzaam in kwaliteit en voordelig in prijs.

Geef een reactie