Webshop-outlet.nl logo
Blog Banners Waarom Je Onder Flanel Beter Slaapt

Waarom je onder flanel dekbedden beter slaapt

Als je op zoek bent naar een warm en comfortabel dekbedovertrek voor de koude nachten, dan is flanel een uitstekende keuze. Flanel is een stof die gemaakt is van katoen, maar die op een speciale manier geweven en geruwd is. Hierdoor ontstaat er een zacht en wollig laagje dat extra warmte en isolatie biedt. In deze blog leggen we uit wat flanel precies is, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een flanellen dekbedovertrek.

Wat is flanel precies?

Flanel is een stof die gemaakt wordt van katoenvezels. Katoen is een natuurlijk materiaal dat sterk, soepel en vochtabsorberend is. Flanel wordt echter op een andere manier geweven dan gewoon katoen. Flanel wordt namelijk in een linnen- of keperbinding geweven, waardoor er meer ruimte tussen de draden ontstaat. Vervolgens wordt de stof aan beide kanten geruwd met metalen borstels. Hierdoor komen er kleine pluisjes los, die een zacht en donzig laagje vormen op de stof. Dit laagje zorgt ervoor dat flanel warmer en zachter aanvoelt dan gewoon katoen.

Wat zijn de voordelen van flanel?

Flanel heeft verschillende voordelen als materiaal voor dekbedovertrekken. Ten eerste is flanel erg warm en isolerend. Het pluizige laagje houdt de lucht vast, waardoor er een isolerende werking ontstaat. Flanel past zich ook snel aan je lichaamstemperatuur aan, waardoor het snel opwarmt. Flanel is dus ideaal voor mensen die het snel koud hebben of voor de wintermaanden.

Ten tweede is flanel erg comfortabel en zacht. Het pluizige laagje voelt heerlijk aan op je huid en geeft je een knus en geborgen gevoel. Flanel is ook ademend en vochtregulerend, waardoor het niet benauwd of klam wordt. Flanel is dus ook geschikt voor mensen die veel transpireren of last hebben van allergieën.

Ten derde is flanel erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Flanel is gemaakt van katoen, wat een sterk en slijtvast materiaal is. Flanel gaat dus lang mee en behoudt zijn kwaliteit na veelvuldig wassen. Flanel kan gewoon in de wasmachine gewassen worden op 40 graden en in de droger gedroogd worden op lage temperatuur. Flanel kreukt ook minder snel dan gewoon katoen, waardoor het minder gestreken hoeft te worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een flanellen dekbedovertrek?

Als je een flanellen dekbedovertrek wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je letten op de maat van het dekbedovertrek. Het is belangrijk dat het dekbedovertrek goed past bij je dekbed en je bed. Een te klein of te groot dekbedovertrek kan oncomfortabel zijn of afzakken. Meet dus goed je dekbed en je bed op voordat je een flanellen dekbedovertrek bestelt.

Ten tweede moet je letten op de kwaliteit van het flanel. Niet alle flanellen dekbedovertrekken zijn even goed van kwaliteit. De kwaliteit hangt af van de dikte, het gewicht en het aantal draden per vierkante inch van het flanel. Hoe dikker, zwaarder en dichter het flanel, hoe beter de kwaliteit. Een goede kwaliteit flanel heeft minimaal 160 gram per vierkante meter en 120 draden per vierkante inch.

Ten derde moet je letten op de kleur en het dessin van het flanellen dekbedovertrek. Het is natuurlijk belangrijk dat het dekbedovertrek past bij je slaapkamerinterieur en je persoonlijke smaak. Gelukkig zijn er veel verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar in flanel, van effen tot gebloemd, van klassiek tot modern. Kies een flanellen dekbedovertrek dat je mooi vindt en waar je je prettig bij voelt.

Conclusie
Flanel is een stof die gemaakt is van katoen, maar die op een speciale manier geweven en geruwd is. Hierdoor ontstaat er een zacht en wollig laagje dat extra warmte en isolatie biedt. Flanel is een ideale stof voor dekbedovertrekken, omdat het warm, comfortabel, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Flanel is geschikt voor mensen die het snel koud hebben, veel transpireren of last hebben van allergieën. Als je een flanellen dekbedovertrek wilt kopen, moet je letten op de maat, de kwaliteit en de kleur en het dessin van het flanel. Je kunt flanellen dekbedovertrekken online of in de winkel kopen. Met een flanellen dekbedovertrek kun je genieten van een heerlijke nachtrust!

Geef een reactie